Micii Ziariști – Andreea Maria Moldovan

Micii Ziariști – Andreea Maria Moldovan

Interviu

Reporter: Andreea Maria Moldovan

Parintii, dar si elevii spun ca sunt prea multe teme pentru acasa. E posibil, in conditiile actuale, ca elevul sa nu mai mai primeasca teme?

Prof. inv. primar Ersek Erika:

Pe mine ma uimeste, de mai multi ani, felul in care profesorii ignora cercetarile care s-au facut in domeniu. Acum nu putem avea studii si masuratori in absolut orice domeniu. Insa, in privinta temelor , chiar exista.

Stim bine ca exista teme care se fac in ore intregi, ceea ce poate genera o gramada de probleme pentru copil. Chestiunea asta nu vine pur si simplu din ignoranta invatatorilor sau a profesorilor, ci vine dintr-un soi de presiune stupida care e pusa, de cele mai  multe ori de programele destul de incarcate. Si o sa fiti surprinsa sa vedeti ca, de multe ori, presiunea este pusa de parinti, care au impresia ca scoala unde se fac foarte multe teme este scoala serioasa, scoala in care ne educam sau invatam integral. Mai ales la clase mici este o scoala neserioasa.

Exista o presiune tacuta si eficienta a parintilor la toate nivelurile de invatamant, care de cele mai multe orin-are la baza nimic, niciun fel de cunoastere  pedagogica serioasa, ci numai anumite idei preconcepute despre cum ar trebui sa arate o scoala.